Contact us

Medtronic – Chirurgendagen 2019

Medtronic – Chirurgendagen 2019

Hoe kan Medtronic opvallen tijdens Chirurgendagen 2019? Een vraag die motiveerde om de editie van 2019 eens anders aan te pakken. In samenwerking met Never Ever Blue koos Medtronic niet voor een traditionele stand, maar werd een plek gecreëerd die niet alleen de missie van Medtronic uitdraagt maar ook interactief, inhoudelijk en persoonlijk was. Een plek die de chirurgen met elkaar verbindt.

Chirurgen konden voorafgaand aan de Chirurgendagen 2019 een project aandragen dat waar dan ook ter wereld een bijdrage levert aan het welzijn van mensen op het gebied van gezondheidszorg. Uit tientallen inzendingen werden drie projecten geselecteerd: Dutch Operation HerniaSierra Leone en Gasless laparoscopy in rural Uganda.

Door niet te kiezen voor een traditionele, vrij kostbare stand, werd er een bedrag bespaard dat beschikbaar gesteld werd voor de drie winnaars. Het project met de meeste stemmen ontving het hoogste bedrag. Alle aanwezigen van de Chirurgendagen konden stemmen op het project dat hen het meest aan het hart ging door een spuit te vullen en daarmee hun favoriet te kiezen.

De mogelijkheid om het podium te pakken en de kans om als winnaar uit de bus te komen creëerden een dialoog die al voorafgaand aan de Chirurgendagen van start ging. Ook tijdens het event en na afloop bleven de chirurgen betrokken. Een activiteit die perfect aansluit bij de missie van Medtronic: taking healthcare further, together. Alle ingezonden projecten deelden immers de missie om een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen. 

Het podium nodigde uit tot andere gesprekken, namelijk gesprekken waarin niet het product van Medtronic centraal stond, maar de projecten waarvoor een chirurg zich hard wil maken. Dit resulteerde niet alleen in een nieuw contactmoment voorafgaan aan de Chirurgendagen, maar ook in héle positieve reacties. Het minimalistische, opvallende design versterkte de boodschap. Daarnaast motiveerden de chirurgen elkaar door middel van WhatsApp berichtjes met de vraag: “heb jij al gestemd bij Medtronic?” Een resultaat om trots op te zijn. Want wat is mooier dan als Medtronic een podium te creëren dat past bij haar eigen identiteit, reuring creëert en het doel om elkaar te ontmoeten niet uit het oog verliest. 

Samengevat: geen traditionele stand in de vorm van een veredelde koffiebar, maar een podium dat Medtronic, de chirurgen en beroepsvereniging met elkaar verbindt.


Want to know more? We look forward to meeting you!

Meet and contact us

Contact us